Den här kakan görs i matberedare, och smöret mixas med socker, ägg och filmjölk till en fluffig massa.

För 12 bitar

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
1 dl råsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel mald

Topping:

1,5 dl pekannötter hackade
1 dl råsocker
1 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret. Mixa smör, socker, ägg och filmjölk i matberedare.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål. Blanda mjölmixen i äggsmeten och mixa till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 20 x 30 cm.
3. Blanda pekannötter, socker och kanel till toppingen. Strö blandningen över kakan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 min. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i rutor och servera.