Amarulaparfait – en gräddig parfait med chokladkräm

Marulafrukten används när man gör den sydafrikanska ­likören Amarula cream. Konsistens och smak påminner om Bailey’s, men den är något fruktigare. Parfaiten är som en glass med fin konsistens.

Annonsen laddas.

30 min + 6 timmar i frysen

Amarulaparfait

Gör så här:

1. Chokladkräm: Bryt chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner rumsvarm Amarula.

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt. Rör ner färsk­osten. Vispa grädden. Vänd ner grädde, Amarula och till sist ­äggvitor i ägg­smeten.

3. Skölj en avlång form (ca 1 1/2 liter) med vatten och täck insidan med plastfolie. Häll upp parfaitsmeten i formen eller i åtta små portionsformar.  Ringla chokladkrämen över och dra ut mönster med en kniv. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen ca 6 timmar.

4. Ta fram parfaiten ca 10 min innan den ska serveras. Garnera med bär, citron­meliss eller ­mynta.

Recept från Allt om Mat