40 min Svampsoppan kryddas med rosépeppar, grönmögelost och en liten skvätt sherry.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 l färsk trattkantarell
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 l vatten
1 svampbuljongtärning
100 g grönmögelost
1 dl matlagningsgrädde
1 msk citronsaft pressad
1 tsk salt
1 krm rosépeppar, stött
0,5 dl söt sherry t ex Bristol
cream
1 msk persilja hackad

Alvas trattissoppa

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
  2. Rör ner mjölet. Tillsätt halva mängden vatten och låt soppan koka upp.
  3. Kör soppan i en mixer så att den blir slät eller mixa direkt i grytan med mixerstav.
  4. Häll tillbaka soppan i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, smulad ost och grädde. Låt soppan koka upp och sjud sedan i ca 10 min.
  5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i sherryn strax före servering. Garnera med persilja.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa