Algrillad fläsksida med svampskörden

Det doftar fantastiskt och köttet blir så mört så det faller sönder. Bli inte avskräckt av mängden kött. Mycket av vikten är svål och fett.

20 min+3 timmar koktid+1 timme på grillen

1. Skala och hacka vitlöken. Blanda vitlök, socker, ingefära och timjan. Gnid in köttet med blandningen. Låt stå i rumstemperatur, ca 30 min.
2. Lägg köttet i en gryta och häll på must och vatten så att det täcker. Koka upp och sjud under lock ca 3 timmar tills köttet är riktigt mört. Ta upp och låt köttet kallna.
3. Tänd grillen. Strö på ca 1 1/2 dl alspån när briketterna glöder. Snitta svålen på köttet. Lägg köttet på grillen. Grilla indirekt på svag värme, ca 140°, ca 1 timme. Ställ en ugnssäker form i botten på grillen för att samla upp fettet som rinner ut. Låt stå tills det är ca 1/2 dl fett i formen. Ta upp formen.
4. Ansa kantarellerna. Skär sparrisbroccolin i mindre bitar. Stek svampen i fettet som runnit ur fläsket i en stekpanna tills den börjar få färg. Låt broccolin steka med ca 4 min. Krydda med salt.
5. Skär köttet i skivor och servera med svamp och broccoli.

Recept från