Älgfärsbiffarna får en lite sötaktig, god smak av kantarellerna. De går utmärkt att frysa.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g älgfärs
200 g kantareller
3 msk smör
2 msk salt + 1/2 tsk
3 krm svartpeppar nymald
1 ägg
0,5 dl ostronsås
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl crème fraiche
1 tsk flingsalt

Senapssås

2 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk dijonsenap
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 msk maizena majsstärkelse

Tillbehör

200 g sockerärter
4 dl vildrismix
persilja hackad

Älgfärsbiff med kantareller – gör så här:

  1. Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt kallna.
  2. Blanda färsen med ägg, ostronsås, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner svamp-fräset.
  3. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 2 msk smör på medelstark värme ca 5 min på varje sida.
  4. Blanda grädde, vatten, senap och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner den i såsen. Låt koka upp.
  5. Lägg upp biffarna och strö över flingsalt, servera med sås, kokta sockerärter, vildrismix och hackad persilja.

 

FLER RECEPT: Älgfärsbiffar med klyftpotatis och pepparrotslingon