Enkel dessert som kan stå förberedd ca 1 timme i kylen. Smakar extra friskt av lime och hallon.

För 4 små glas

Ingredienser

Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp

1 dl frysta hallon
4 ägg
4msk+4 msk strösocker
1 lime

15 min

Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp – gör så här:

  1. Fördela hallonen i fyra glas. Separera äggulor från vitor.
  2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet.
  3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta gröna  av limen och pressa ut saften, mät upp 1 msk saft.
  4. Vispa äggulorna med 4 msk socker till en fluffig, ljusgul smet, ca 5 min med elvisp. Vänd ner limesaften. Häll smeten över hallonen och toppa eller spritsa på marängsmet. Strö över rivet limeskal och servera.

Garnera fint med pynt från nätet

Att garnera fint är en stor del av nöjet med att göra eget godis. På nätet kan man hitta ätbart pynt, roligt strössel, fina askar, formar och redskap av alla slag. Spana in: panduro.se, kakburken.se, strosselannat.se tårtkonst.se

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette