En variant på äggstanning med fräsch smak av lime.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl mjölk (3%)
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 lime finrivet skal av
0,5 purjolök (75 g)
0,5 gul paprika stor
100 g grön sparris
0,5 tsk smör till formen
250 g räkor med skal
100 g cocktailtomater
1 dl ost riven. lagrad 17%

Tillbehör:

100 g blandad sallad utan dressing
100 g grovt osötat bröd

Äggstanning med räkor och sparris – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt, peppar och limeskal.
  2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa sparrisen och skär ev i bitar. Fräs snabbt ihop purjo och paprika i panna med släpplätt-beläggning utan fett tills det är mjukt. Lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Skala räkorna. Lägg räkor, tomater, sparris och ost i formen. Häll på ägg- och mjölkblandningen, grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  4. Servera med blandad sallad och bröd.