Sik- och äggröra på rostad kavring. Kavringstoasten fungerar utmärkt som förrätt eller som del i en brunch.

För 6 person(er)

Ingredienser

3 ägg
200 g rökt sik utan skinn och ben
1 msk smörgåskaviar
2 msk dill hackad
2 msk bladpersilja hackad
1 msk citron pressad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 tsk dillfrön hela
6 kavring skivor
1 msk smör
0,5 rödlök
0,5 dl kesella (10 %)
0,5 dl majonnäs

Äggröra och sik på kavring – gör så här:

  1. Koka äggen 5-6 min. Skala och skär äggen i grova bitar. Dela siken i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Rör ihop kesella, majonnäs och kaviar. Blanda i dill och persilja och krydda med citronsaft, salt, peppar och dillfrön. Vänd i ägg och sik.
  3. Skär bort kanterna från kavringen och stek skivorna i smör.
  4. Lägg fyllningen på nystekta kavringskivor. Servera genast.
Fler recept med: Brunch, Förrätter, Jul, Övrigt, Smårätter