Äggröra med chèvre

Lite lyxigare och godare än den traditionella äggröran med stekt bacon. Är någon i gänget vegetarian kan du servera baconet vid sidan i en skål och låta var och en strö över själv.

1. Skala och skiva rödlöken tunt. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten 1 minut. Ta bort eventuell kant på getosten och dela den i mindre bitar.
2. Strimla och knaperstek bacon och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Fräs löken i stekpannan.
3. Vispa ihop ägg, salt och kryddor. Rör ut vetemjölet i vattnet och vispa i äggen.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör under tiden med en trägaffel tills röran blir krämig och fast.
5. Tillsätt rödlök, paprika och sockerärter och toppa med bacon, strimlad salladslök och getost. Servera direkt ur stekpannan.

Recept från