Äggröra med bacon

Recept på otroligt god och krämig äggröra med bacon. Här lagar vi äggröran i ugnen som både är enkelt och bekvämt. Ta ut äggröran innan den har stelnat helt och fortfarande är krämig och fin. Också en perfekt lunchrätt för fyra.

Äggröra med bacon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, grädde, vatten, salt och peppar.
  2. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör i smeten från kanten och inåt. Fortsätt grädda i ytterligare 5-10 minuter och rör då och då.
  4. Stek under tiden bacon i en het stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Grovhacka gräslöken. Toppa äggröran med bacon och gräslök.

Äggen håller länge

I rumstemperatur håller ett ägg 28 dagar från kläckningen. I kylskåp hållet det två till tre månader, särskilt om man lägger äggen med den spetsiga delen nedåt. Det enklaste sättet att veta om ägget är färskt är att knäcka det i en skål för att titta och lukta.

Hårdkokta ägg ska förvaras i kylen och bör förbrukas inom 5-7 dagar.

Recept från