Äggnudlar

Använd medelstora ägg till nudlarna.

Annonsen laddas.

45 min + 15 min för degen att vila

1. Blanda vetemjöl och ägg i en hushållsassistent. Arbeta ihop till en jämn deg, ca 10 min. Tillsätt lite kallt vatten om den känns för fast. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i rumstemperatur ca 15 min.

2. Dela degen i sex bitar. Platta till och strö över durumvetemjölet.

3. Kavla degen genom pastamaskin och skär till tunna nudlar.

4. Koka nudlarna direkt eller låt dem hänga och torka. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min och servera direkt i het buljong.

HÄR HITTAR DU TIPS PÅ GODA NUDLAR

Vongoleramen med rostad majs och citron

Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

Crispy tofu ramen

Tantanmen chashu pork ramen

Recept från Allt om Mat