Denna rätt kan också serveras på ett fat som en sallad.

För 10 person(er)

Ingredienser

5 ägg
300 g sidfläsk rökt, i bit
3 formbröd skivor, vitt
1 msk olivolja
1 krm salt
1 friséesallad litet huvud
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 krm svartpeppar nymald

1. Ägg: Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten så det täcker.
Koka upp och sjud sedan äggen 6 minuter. Spola dem i kallt rinnande vatten.
2. Fläsk: Skär sidfläsket i cm tjocka stavar. Stek fläsket gyllenbrunt.
Lägg på hushållspapper för att avlägsna överflödigt fett.
3. Bröd: Sätt ugnen på 150°.
Skär bort kanterna på brödet och grovhacka det med en vass kniv. Blanda brödet med olivolja
och salt. Rosta brödet på plåt, i mitten av ugnen, 15-20
minuter, tills de fått fin färg.
4. Sallad: Skölj salladen i kallt vatten. Lägg på handduk för att rinna av ordentligt, eller slunga den i salladsslunga. Hacka grovt och blanda den med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar.
5. Servering. Skala och dela äggen, lägg på sidfläsk och sallad.
Avsluta med brödkrutongerna.