Ägg- och ansjovissallad med pepparrot

Recept på ägg- och ansjovissallad med pepparrot. Potatis, ägg och ansjovis är en klassisk smakkombination som får ett extra smaklyft av pepparrot.

För 6-8 personer på buffé

Ingredienser

6 ägg
1 burk ansjovisfiléer 125 g
5 rädisor
300 g potatis kokt, kall
0,5 tsk havssalt

Pepparrotscrème:

2 dl crème fraiche
1 msk pepparrot riven
1 schalottenlök
1 msk ansjovisspad

Garnering:

ärtskott eller dill
ätliga blommor

30 minuter

Gör så här:

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med kallt vatten. Koka upp och sjud dem ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten, skala och grovhacka dem. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  2. Crème: Rör ihop alla ingredienser.
  3. Tärna potatisen och blanda ner den i crèmen. Krydda med salt och lägg potatissalladen på ett fat.
  4. Strö över hackat ägg. Lägg på ansjovisfiléerna och ringla över 1 msk ansjovisspad. Garnera med ärtskott och ätliga blommor. 

 

Fler recept med: Ägg och mejeri, Övrigt, Påsk