En lunch eller enklare middag baserad på ingredienser man alltid har hemma.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 rödlökar
1 chili t ex spansk peppar
4 sardeller
1 msk olivolja
500 g krossade tomater med örter
0,5 dl vatten
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
1 tsk råsocker
4 ägg

Bönsallad:

1 burk cannellinibönor (410 g)
1 påse blandad sallad (150 g)
2 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka sardellerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och chili ca 2 min så att löken mjuknar. Tillsätt tomater, vatten, salt, peppar och socker. Låt det koka upp.
2. Gör 4 gropar i tomatröran och knäck ner ett ägg i varje grop. Lägg på lock och låt sjuda på medelvärme tills äggen har stannat, ca 15 min.
3. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda dem med sallad, olja, vinäger, salt och peppar.