Ägg Benedict

Ägg Benedict Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Ägg Benedict

Ingredienser 4 person(er)

Hollandaisesås:
2 krm salt
100 g smör
2 st äggulor
1 tsk citron, pressad
0,5 krm cayennepeppar
1 msk vitt vin, torrt
Pocherade ägg:
1,5 l vatten
4 st ägg
1 msk ättiksprit, (12 %)
Tillbehör:
130 g färsk spenat
1 msk smör till stekning
4 st brödskivor, gärna runda
1 pkt bacon, (120 g) t ex Butcher´s choice från Scan

1. Hollandaisesås: Smält smöret i en liten kastrull. Blanda äggulor och vin i en skål eller kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad, vattnet ska bara sjuda. Vispa tills äggblandningen tjocknar.

2. Vispa ner det smälta smöret i ägguleblandningen, lite i taget. Ta inte med den vita bottensatsen som bildats i smöret. Smaka av med salt, cayennepeppar och citron.

3. Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättiksprit. Låt vattnet sjuda och knäck ett ägg i taget i en kopp. Låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda ca 4 min.

4. Ta upp ägget med hålslev och lägg på en bricka med smörgåspapper.
 

Recept från