Ägg Benedict

Ägg Benedict Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Ägg Benedict

Ingredienser 4 person(er)

Hollandaisesås:
2 krm salt
100 g smör
2 st äggulor
1 tsk citron, pressad
0,5 krm cayennepeppar
1 msk vitt vin, torrt
Pocherade ägg:
1,5 l vatten
4 st ägg
1 msk ättiksprit, (12 %)
Tillbehör:
130 g färsk spenat
1 msk smör till stekning
4 st brödskivor, gärna runda
1 pkt bacon, (120 g) t ex Butcher´s choice från Scan

1. Hollandaisesås: Smält smöret i en liten kastrull. Blanda äggulor och vin i en skål eller kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad, vattnet ska bara sjuda. Vispa tills äggblandningen tjocknar.

2. Vispa ner det smälta smöret i ägguleblandningen, lite i taget. Ta inte med den vita bottensatsen som bildats i smöret. Smaka av med salt, cayennepeppar och citron.

3. Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättiksprit. Låt vattnet sjuda och knäck ett ägg i taget i en kopp. Låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda ca 4 min.

4. Ta upp ägget med hålslev och lägg på en bricka med smörgåspapper.
 

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler