Ägg benedict på rostat grovbröd

Recept på ägg benedict på rostat grovbröd. Gott till både frukost och lunch! Med en elvisp får du enkelt till en fin hollandaise.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor fullkornsbröd grovt
2 msk smör rumsvarmt
4 skivor kokt skinka eller rökt , –8
4 ägg

Hollandaise:

150 g smör
3 äggulor
0,5 msk citron pressad
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Topping:

shisokrasse
ärtskott
hampafrön

30 minuter

Ägg benedict — gör så här:

  1. Sås: Smält smöret och låt det bli så hett att det bubblar men utan att få färg. Lägg äggulorna i en bunke och häll över det heta smöret i en fin stråle medan du vispar med en elvisp. Se till att smöret går in i såsen innan du häller på mer. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten med lite salt i en rymlig gryta. Sänk till medelvärme och se till att vattnet precis sjuder.
  3. Knäck äggen i en kopp, ett och ett, och rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Stjälp i äggen, ett i taget, och sjud ca 3 min. Ta upp dem med hålslev.
  4. Rosta brödskivorna och bred på smör. Lägg på skinka och pocherat ägg. Avsluta med hollandaisesås och toppa med frön och grönt.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Brunch, Mackor, Övrigt, Påsk