Adventshjärtan i våffeljärn – bra som tilltugg till glöggen

Adventshjärtan i våffeljärn med skinka och ingefära. Härligt att bjuda på i advents- och juletid. Gott som glöggtilltugg.

Annonsen laddas.

Adventshjärtan i våffeljärn

 

För att kunna göra utstansade hjärtan måste man ha ett runt våffeljärn med hjärtmönster. Hjärtanen kan göras à la minute eller gräddas i god tid och värmas någon minut på full effekt i mikrovågsugnen. Saknar man våffeljärn kan man steka dem i torr stekpanna, men då blir man utan hjärtan. Vill man göra en vegetarisk variant utesluter man skinkan.

1. Dela stora fruktbitar i mango chutneyn och blanda den med ingefära.
2. Bred ut den på hälften av bröden. Lägg ost och skinka ovanpå.
Lägg på ett nytt bröd och tryck ihop.
3. Lägg bröden i våffeljärnet och grädda ca 4 minuter tills osten smält och det stansats ut till hjärtan. Ta försiktigt upp dem med en stekspade. Låt svalna någon minut innan de klipps eller skärs.
4. Klipp bort kanten runt tortillan och klipp eller skär till tårtbitar med ett hjärta på varje.

Recept från Allt om Mat