Panering med sesamfrön ger en mycket god smak åt fläskfilén. Redning av märket maizena är inte samma sak som majsstärkelse från samma firma, läs på paketet.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fläskfilé
500 g fläskfilé
1 tsk salt
1 äggvita
1-1,5 dl sesamfrö skalade
50 g smör
12 lökar färska
0,5 tsk salt
100 g sockerärter
1 msk smör
2 krm salt

Till ostsåsen

70 g ädelost
100 g gratängost från påse
2,5 dl mellangrädde
1 msk maizena redning

Tillbehör

1 citron i stora klyftor

1. Putsa filén fri från ev hinnor. Skär den i 2 cm-tjocka skivor. Platta till dem något. Salta på båda sidor. Vänd skivorna i lätt vispad äggvita. Panera i sesamfrö. Ställ åt sidan.
2. Vispa ihop ädelost, gratängost och grädde i en kastrull. Red av såsen med maizena redning. Låt småputtra 2-3 minuter.
3. Koka löken i lättsaltat vatten 4-6 minuter beroende på storlek. Fräs sockerärterna i 1 msk smör någon minut precis före servering, salta med 2 krm.
4. Stek fläskfilén i rikligt med smör på medelgod värme ca 2 minuter på var sida. Servera med citronklyftor.