DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Fiskgratäng med lax, potatis och parmesan

En god fiskgratäng kan lagas på det mesta och är perfekt när kylen är full med rester. I vår laxgratäng har vi lagt med parmesan, soltorkade tomater och kronärtskockshjärta – med fiskfond blir smaken ännu djupare och passar lika bra till vardags som till fest!

50 min

Recept: Fiskgratäng med lax, potatis och parmesan

 

POTATISMOS

  1. Skala och dela potatisen i bitar. Koka potatisen klar i saltat vatten.
  2. Låt potatisen rinna av och mosa den med en elvisp. Tillsätt äggulor och därefter olja i en tunn stråle.
  3. Smaka av med salt och peppar.

SÅS

  1. Vispa ihop crème fraiche, fond och parmesan.
  2. Smaka av med salt och peppar.

FISKGRATÄNG

  1. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och tillaga dem i ugnen i cirka 15 minuter i 175 grader. Häll av eventuell vätska som laxen avgett i formen.
  2. Klicka eller spritsa potatismoset längs kanterna i formen.
  3. Fördela kronärtshjärtan och soltorkade tomater över laxen.
  4. Häll såsen över laxen, kronärtskockshjärtana och de soltorkade tomaterna (inte över potatismoset).
  5. Gratinera i ugn i cirka 10 minuter i 225 grader, tills laxen är klar och gratängen fått fin färg.
  6. Garnera med basilikablad och servera gratängen tillsammans med citronklyftor.

Recept från