Ett läckert komplement till den inlagda sillen.

För 8 person(er)

Ingredienser

4 rödingfiléer med skinn (600 g)

Lag:

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dillkvist
1 rosmarinkvist
0,5 rödlök, skivad
0,5 apelsin, skivad
2 tsk salt

Tillbehör:

0,5 fänkål (à ca 125 g)
0,5 rödlök
0,5 msk olivolja
1 tsk citron pressad
1 krm salt

Garnering:

dillvippor

Röding 1-2-3 – gör så här:

  1. Skär varje rödingfilé i 6 bitar och lägg dem med skinnsidan upp i en form. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Häll den heta lagen över rödingen och låt svalna. Täck med plastfolie och låt rödingen marinera över natten i kylen.
  2. Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fänkål, rödlök, olja, citronsaft och salt i en skål. Låt marinera ca 15 min.
  3. Lägg upp rödingen på ett serveringsfat. Strö över grönsakerna och garnera med dillvippor.
Fler recept med: Fest, Fisk, Jul, Övrigt