Rätt mängd socker till skorporna

Här är rätta mängden socker i receptet på saffransbiscotti som fallit bort i senaste numret av Allt om mat.

Annonsen laddas.

Saffransbiscotti med pekannötter

Tid: 30 min + 8 timmar för saffran att dra
Lättbakade skorpor med mycket julsmak. I en fin burk blir de en
perfekt gåbortpresent. Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg.

Till ca 40 skorpor:

  • 1 påse stött saffran (0,5 g)
  • 2 msk Cointreau eller Grand Marnier
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl (210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl pekannötter
  • 1 apelsin, eller citron, rivet skal

Gör så här:
1. Blanda saffran och likör och låt stå över natten.
2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.
3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och apelsin- eller citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem på sidan på plåten.
6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.