Ramenburgaren som gör det hundra gånger godare att äta nudlar

Finns det någon maträtt som säger ”fattig student” så mycket som nudlar? Ramenburgaren förändrar det totalt. Den här videon från Yumsugar visar hur du ger din hemmaburgare en trendig touch av Tokyo.

Annonsen laddas.

1. Vi ska göra hamburgerbröd av nudlar, så vi kokar nudlar och häller av i ett durkslag (kryddan i nudelpåsen ger en valfri extra smaksättning)

Ramenburgare med hamburgerbröd på nudlar

2. Vispa ett ägg i en skål. Lägg nudlarna i skålen och blanda runt. Ägget binder samman nudlarna när våra bröd tillagas.

Ramenburgare med hamburgerbröd på nudlar

3. Häll nudlarna i två runda formar av lämplig storlek (små pajformar går bra).

Ramenburgare med hamburgerbröd på nudlar

4. Lägg över plastfolie och pressa ner med hjälp av till exempel en konservburk. Den kan du låta stå kvar som tyngd när du nu ställer in formarna i kylen. Låt stå i 15 minuter.

Ramenburgare med hamburgerbröd på nudlar

5. Värm en stekpanna och häll i lite olja. Nu är det dags att få ut bröden! Knacka formarna försiktigt mot handen. När du känner att nudlarna lossnat från botten häller du ut dem direkt i stekpannan.

Ramenburgare med hamburgerbröd på nudlar

6. Stek i 3–5 minuter på varje sida eller tills de fått en gyllengul färg.

7. Bygg din burgare! Här används rucola, het srirachasås (köps i butiker med asiatiskt livsmedel), köttfärsbiff smaksatt med soja och sesamolja, en skiva cheddar, ett stekt ägg och salladslök.

Ramenburgare med hamburgerbröd på nudlar

Ramenburgare kanske låter knasigt, men det här får i alla fall våra magar att kurra! Nom nom nom…

Ramenburgare med hamburgerbröd gjort på nudlar

Originalreceptet kommer från kocken Keizu Shimamoto som på sin blogg goramen.com gör allt möjligt smarrigt med nudlar. Kolla in den!