Pumpa, älg och whisky ger smak åt helgens meny

En lustfylld trerätters meny i höstens tecken, med tuffa smaker av pumpa, älgkött, lingon och läcker whiskykolasås. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande drycker till rätterna.

Förrätt

Pumpasoppa

Att dricka till:
Jacob´s Creek Semillon Chardonnay 2007 (16434) Australien, 65 kronor.
Ett vitt vin med fin, äpplig och frisk fruktighet och aningen örtigt
drag.

Varmrätt

Älgrulader

Att dricka till:
Allesverloren Shiraz 2007 (29002) Sydafrika, 99 kronor
Smakrikt och generöst rödvin med svartpeppar, mynta och björnbär i
smaken. Lång, rik eftersmak.

Dessert

Blondie med sorbet och whiskykolasås

Att dricka till:
Jack Daniel´s (585) USA, 159 kronor (35 cl)
Förstärk whiskysmaken i desserten med ett litet glas bourbon. Nötig
smak med lite vanilj, kola och aningen sötma.

 

 

 

NUVARANDE Pumpa, älg och whisky ger smak åt helgens meny
NÄSTA Maria Grave blev årets konditor