Provensalsk gratäng med bulgur och parmarullar

Tomat, zucchini och aubergine som smälter samman i het ugnsvärme till en matig gratäng doftar och smakar ljuvligt. Bjud den som ensam vegorätt, gott tillbehör eller som här tillsammans med små parmarullar.

Annonsen laddas.

Gott att dricka till

Till den medelhavsinspirerade gratängen passar ett saftigt och friskt rött vin med inslag av örter.
Prova Briccotondo Barbera 2006 (2773), Italien, 67 kronor.

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • lätt

INGREDIENSER
2 dl okokt bulgur (eller motsvarande 2 portioner)
2 auberginer
2 zucchini
4 stora tomater
olivolja, att steka i
örtkrydda
salt
nymald svartpeppar
1 dl riven ost
1 liten kvist med
cocktailtomater

Rullar:
1 klump mozzarella, helst buffel
8 skivor parmaskinka
färsk basilika

Redskap:
Kastrull
Kniv
Stekpanna
Gratängform