Det är champagne som gäller - även i kristider. En ny bubbelbar i Stockholm och en champagneklubb i Göteborg är bevisen.

Trots de svaga tiderna i ekonomin så vågar krögarna satsa på champagne. Krögaren Peter Nordin öppnar en bubbelbar i Stockholm och champagneexperten Richard Juhlin tar sin champagneklubb till Göteborg.

Brut Bar heter Peter Nordins ställe som ligger under samme krögares krog Prinsen. På menyn är det enklare skaldjur och fiskrätter som gäller och det serveras med bubblande vin av alla de slag; champagne, cava, mousserande och prosecco.

– På kontinenten är champagne nästan en vardagsdryck – i alla fall de enklare av varianterna. Att en måndagskväll kliva över tröskeln på La Coupole i Montparnasse i Paris, ta ett glas mousserande vin och några skaldjur är något många gör innan man landar i hemmets vrå. Helt utan dramatik umgås man över social gastronomi utan pretention. Så önskar vi att gästerna skall känna sig hos oss, säger krögaren Peter Nordin.

Och trots satsningen så är man medveten om den krassare ekonomiska verklighet som råder, champagnen går även att beställa i halvglas!

Även i Göteborg är det champagne som gäller i fortsättningen. Champagneexperten Richard Juhlin tar sitt klubbkoncept till 031-området och ger alla bubbelälskare möjlighet att hitta nya flaskor att älska. Champagneklubben som redan finns i Stockholm kommer att husera på Aveny 21, Göteborgs vinkällare, Basement och M2 enligt ett rullande schema. En gång i månaden kan Västsveriges bubbelälskare få sitt lystmäte om de blir medlemmar i klubben.

 

Länkar

 

Champagne är en stark trend – vi har koll på trenderna

 

Testa fyndbubblen – vi tipsar

 

Kolla in Peter Nordins Brut Bar 

 

Kolla in Richard Juhlins Champagne Club

NUVARANDE Poppis med champagne trots pengakris
NÄSTA Fyndiga ekoviner