Pesto på ruccola och rostade mandlar – goda crostinis till Trio Merlot

Den salta serranoskinkan, den krämiga mozzarellan, ruccolans krispighet och den speciella peston gjord på rostade mandlar blir en härlig smaksensation som passar perfekt till rödvinet Trio Merlot (6556).

För 8 crostinis behöver du:

Till ruccolapeston:

  • 1 1/4 dl ruccolablad
  • 1/2  dl basilikablad
  • 0,75 dl rostade mandlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,75 dl olivolja
  • salt och peppar

Till crostinin:

  • 8 skivor vitt formbröd, lätt rostat
  • 4 skiver serranoskinka, delade på längden och rullade till små ”blommor”
  • 4 små bollar färsk buffelmozzarella (delade på mitten)
  • 1,25 dl  ruccolablad för dekoration
  • Svartpeppar
  • Olivolja och körsbärstomater till serveringen

Gör så här:

Börja med att förbereda peston; mixa alla ingredienserna till en slät puré ( om den blir för torr, tillsätt lite kallt vatten) och ställ undan. Innan servering – bred en halv matsked pesto på varje skiva crostini och arrangera serranoskinkan och mozzarellan ovanpå. Dra ett par varv med pepparkvarnen och droppa lite olivolja på mozzarellan innan du dekorerar med ruccolabladen. Servera tillsammans med körsbärstomaterna och ett glas Trio Merlot (6556).

Tänker du istället dricka vita Trio Chardonnay (2196) föreslår vi syrligt god ceviche med blodgrape eller getostkrustader som tilltugg. Visste du att både Trio Merlot och Trio Chardonnay kommer från Chile? Här reder vi ut varför chilenska viner är bland de bästa i världen. Chile är ju ett land som har massor att erbjuda turister, men ett besök i vår vingård är något du inte bör missa när du är här!