Perfekt till en matig paj

Vinexperten Gunilla Hultgren Karell väljer sina favoriter till matpajer med läckra fyllningar.

Annonsen laddas.

 

VITT

Château Bonnet 2008 (4151) Frankrike, 89 kronor
• Ett friskt, aromatiskt torrt vitt vin med krusbär och fläder och citrus i smaken. Fint till en lyxig löjromspaj.
Betyg: 5/5
 


Stoneleigh Chardonnay 2008 (6427) Nya Zeeland, 102 kronor

• Smakrikt, vitt torrt vin med gula frukter, smör och menthol i smaken. Lång, nyansrik eftersmak. God till en ostpaj med sommarkantareller.
Betyg: 4/5
 

 

RÖTT

Farnese Sangiovese 2008 (2344) Italien, 59 kronor
• Rött vin med körsbärsfräschör och spänstig, frisk känsla i okomplicerad stil. Prova till en pestopaj med lufttorkad skinka.
Betyg: 4/5
 

 

Club Privado Reserva 2004 (4570) Spanien, 99 kronor
• Ett riojavin med kryddig frukt, inslag av vanilj, dill och söt tobak. Fin balans och längd. Till en lammfärspaj med fetaost.
Betyg: 4/5

 

 

ROSÉ
Penascal Rosado 2008 (2951) Spanien, 57 kronor
• Torrt rosévin med ren, frisk frukt och drag av röda bär. Fräscht vin som passar bra i picknickkorgen till en kycklingpaj.
Betyg: 5/5


Esprit du Silène 2008 (2246) Frankrike, 87 kronor

• Friskt rosévin med röda bär, geléhallon och lite färska örter i smaken. Passar exempelvis en lökpaj.
Betyg: 3/5