Per Morberg lagar frittata

Per Morberg gillar att laga mat utomhus på sin stora stekgryta.

Annonsen laddas.

Här är tre recept på hans goda frittatas:

Frittata grundrecept
4 port

  • 8 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 1 dl grovriven ost tex parmesan
  1. Vispa ihop äggen med salt och peppar.
  2. Häll äggsmeten i en stekpanna med smör och stek tills den börjar stanna på ytan.
  3. Vänd omeletten med två stekspadar eller med hjälp av ett lock och stek 2 min till.
  4. Strö över osten.

Pers Chorizofrittata
4 port

  • Grundrecept frittata
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 chorizo
  1. Strimla paprika och korv. Fräs det i smör i en stor stekpanna.
  2. Vispa ihop äggen och stek frittatan enligt grundreceptet.

Pers Chevréfrittata 
4 port

  • Grundrecept frittata
  • 4 dl rucolasallad
  • 200 g chevré
  1. Grovhacka rucolasalladen och skär osten i skivor,
  2. Blanda ner det i äggsmeten och stek frittatan enligt grundreceptet.


Laxfritatta

4 port

  • Grundrecept frittata
  • 3-4 kokta potatisar
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 dl grovhackad dill
  1. Skiva potatisen och strimla laxen.Blanda ner det och dillen i äggsmeten och stek frittatan enligt grundreceptet.

Källa: Svenska ägg

 

 

Pers smarta tips!

Istället för att vända omeletten kan man strö över osten och gratinera några min i ugn.