Nyttigt och mättande – så gör du proteinrika rawfood-bollar

Rawfood-bollar är perfekt för dig som letar efter ett snabbt, nyttigt och mättande mellanmål att ta med till jobbet, till gymmet eller ja, var som helst egentligen. De här bollarna har en ljuvlig smak av choklad och är dessutom fullproppade med nyttigheter och protein som håller dig mätt länge. De är dessutom både gluten- och mjölkfria. Bon appétit!

Annonsen laddas.

Bildkälla

Du behöver:

2 1/4 dl mandelmjöl

1 skopa raw proteinpulver

1/2 dl sesamfrön

1/2 dl chiafrön

1/2 dl kakao

1 dl nötsmör (mandel eller jordnötssmör)

1 tsk ekologisk kokosolja (smält/rinnande)

2-3 tsk ekologisk sirap

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienser till en smulig men smetig massa i en matberedare. Rulla smeten till små bollar. Ungefär en matsked smet blir lagom till en boll. Tryck lite med händerna när du rullar så att smeten verkligen ”går ihop”.

Om du vill kan du rulla dina bollar i till exempel kokosflingor, kakao, chiafrön eller sesamfrön. Sedan är det bara att hugga in!

 

Vill du läsa mer?

Gör din egen raw-nutella – fri från socker, gluten och mjölk

Det visste du inte om rawfood

Trotter är mannen bakom rawfood

 

bylineylvajohansson