Nya vinresor att drömma om

Vinturismen är här för att stanna. Allt fler områden har insett att vin, värme och kultur är en fantastisk kombination och i år har du fler resor än någonsin att välja bland.

Annonsen laddas.

Svenskarna är ett resande folk och resorna går mer och mer till olika länders vindistrikt. Italienska Piemonte, spanska Rioja och Alentejo i Portugal, där har du några vindistrikt som lockar svenskar år från år. Och fler blir det.

Researrangören Go Slow Travel har Provence som nytt resmål från och med i år.

– För en arrangör som har sina rötter i kulinariska resor kändes beslutet att öppna Provence inte särskilt svårt, säger Stefan Rydén på reseföretaget.

– Denna klassiska mat- och vinregion har länge funnits på vår önskelista och nu kan vi äntligen erbjuda ett program.

 

Go Slow Travel anordnar även mat- och vinresor till Italien, Frankrike och svenska Jämtland.

 

BKWine anordnar också vinresor och i år har de hittat två nya resmål; Languedoc-Roussillon i södra Frankrike och Piemonte i Italien. BKWine drivs av vinskribenten Britt Karlsson och de arrangerar resor till 10 olika ställen och erbjuder även egna resor för den som vill skräddarsy sin resa.

– Jag vill ge deltagarna en unik och minnesvärd upplevelse när de reser med BKWine. Tack vare att jag även skriver om vin så har jag ett helt unikt kontaktnät i vinvärlden, säger Britt Karlsson.

 

Det finns även många andra researrangörer som har vinresor i sitt utbud, några hittar du länkade till höger.