Ny webbkurs: Lär dig prova vin med Håkan Larsson

Är du nyfiken på vin och vinprovningens konst? Då är den nya online-kursen med Allt om Vins folkkäre vinredaktör Håkan Larsson något för dig. Som läsare av Allt om Vin får du dessutom rabatt.

 

Läsarerbjudande!

Boka webbkursen här. Som Allt om Vins läsare får du 15 procent på kursen om du beställer den innan den 21 juni. Uppge rabattkoden alltomvin vid beställning.

”Det är viktigt att ha trevligt medan man lär sig. Vin är för alla, ingen snobbsport” 

Om du sedan tidigare är bekant med Håkan Larssons sätt att uttrycka sig om vin lär du inte bli besviken på den nya online-kursen Bli vinkännare på fem kvällar. Den är först ut av Bonnierägda Brillbees storsatsning på oneline-kurser inom bland annat mat, dryck, träning och trädgård, alla med kända profiler vid rodret.

Genom en kombination av text, bild och video får du chansen att lära dig grundläggande vinkunskap och hur du provar vin på rätt sätt.

– Även om du inte blir en fulländad vinkännare på fem avsnitt lovar jag att du lär dig tillräckligt för att få ut mycket mer av de viner du dricker framöver. Att förstå varför olika viner smakar som de gör och varför de passar i olika sammanhang kommer automatiskt under resans gång, berättar Håkan Larsson.

Kursen om vin bygger på den första delen i boken Håkan Larssons guide till vinets värld, tidigare utgiven på Bonnier Fakta. Det blir fem avsnitt, cirka 40-50 minuter vardera, med provning av fyra viner i varje. Varje gång får du också ett quiz, med frågor som ger dig ny kunskap.

När du anmält dig till kursen behöver du skaffa de 20 viner som provas, alla finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar mellan 90 och 150 kronor.

– Allra trevligast är om ni är några stycken som kör kursen tillsammans. Det är viktigt att ha trevligt medan man lär sig. Vin är för alla, ingen snobbsport, säger Håkan.

Hur har det varit att berätta om vin på ett helt nytt sätt?

– Hela Bonniers satsning är ett pionjärjobb, det är första gången det görs något liknande i Sverige på det här sättet. Det har varit jättespännande och kul, men också svårt. Vi har fått testa oss fram eftersom det inte finns några förebilder. Men blir det här en framgång finns planer på nya vinkurser så småningom.

Boka in dig på kursen här.

Text Ulrika Fürstenhoff