Nu är vårens primörer här

Smaka på vårens första och bästa primörer.

5 sätt att tillaga vårens primörer

  1. Stek i påse. Att baka färska grönsaker i en stekpåse i ugnen blir en sann smakupplevelse. Tillsätt bara smör i påsen och baka i 100 grader.
  2. Lägg in. Varför inte lägga in små fina rödbetor? Koka först rödbetorna tills de blir mjuka, 20–30 minuter. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet. Koka en lag med
    • 1 dl ättikssprit 12%
    • 1 dl strösocker
    • 1 1/2 dl vatten
    • 2 lagerblad
    • 5 kryddpepparkorn och
    • 2 nejlikor.
    • Lägg rödbetorna i en glasburk och häll över den heta lagen. Sätt på locket och låt stå svalt i en vecka.
  3. Smör & pepparrot. Brynt smör och riven pepparrot funkar till alla kokta primörer.
  4. Vit sparris.  Kokt vit sparris med hollandaisesås är en av mina riktigt stora favoriter! Koka i vatten med salt, socker och en 1/2 citron. Sparrisen  ska börja bli mjuk men absolut inte sladdrig.
  5. Olivolja. Satsa på en riktigt bra olivolja, gärna en Novello som är en olivoljeprimör. Det räcker oftast med detta som härlig smaksättare och hförhöjare.
NUVARANDE Nu är vårens primörer här
NÄSTA Sund frukost – viktigast på dagen