Nu är det bevisat – mörk choklad är bra för hjärtat

LONDON. Här är goda nyheter för alla godisälskare.
Choklad minskar risken för hjärtsjukdomar.
– Om du ska unna dig en godbit är choklad ett bra val, säger professor Murray Mittleman.

Annonsen laddas.

För första gången har forskarna bevisat att det finns ett samband mellan choklad och hjärtsjukdomar.
Efter en nio år lång studie på 31 823 svenska kvinnor kan de nu bevisa att den som regelbundet äter små mängder choklad löper mindre risk för att drabbas av olika hjärtfel, skriver Daily Mail.

Ska inte vara för mycket

Men överkonsumera inte. Det ska vara mörk choklad och max
två gånger i veckan.
– Choklad är kaloririkt och stora mängder leder därför till
ökad risk för övervikt, säger professor Murray Mittleman vid Harvard Medical School.
– De som använder studien för att rättfärdiga stora mängder choklad tolkar den fel, säger professor Linda Van Horn, f d ordförande i amerikanska hjärtorganisationens dietråd.

Läs mer om mellanmål