Nötfri nutella? Så här gör du den!

Älskar du också nutella? Då är du inte ensam! Nutella innehåller vanligtvis hasselnötter, vilket gör att nötallergiker måste försöka hålla tassarna borta ur burken. Men nu kan även nötallergiker njuta av en sked god och chokladig nutella. Vi har nämligen receptet på hur du gör egen, supergod och helt nötfri nutella.

Annonsen laddas.

Bildkälla


Du behöver:

200 gram solrosfrön (köp i påse och inte naturgodishyllan om du/någon som ska äta är nötallergiker)
1 dl kakao
100 gram smält smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1/2-1 dl olja (solrosolja, rapsolja eller annan olja med neutral smak)

 

Så gör du:

Mixa solrosfröna tills du fått en fin, nästan pudrig konstisens. Tillsätt de torra ingredienserna, oljan och smöret och mixa samman till en slät, mörk kräm. Om du tycker att krämen blir för tjock – testa att tillsätta mer olja. Häll upp krämen i en burk och njut!

 

Du vill också läsa:

Nutellafyllt stjärnbröd – perfekt att bjuda på

Gör din egen raw nutella – fri från socker, mjölk och gluten

Nutella i mikron – på två minuter

 

bylineylvajohansson