När du har tröttnat på rabarerpaj – här är recepten som du kan prova då

När du har gjort klassikern ett tag kan det vara bra att testa något nytt. Vidga dina vyer!

Annonsen laddas.

Det finns många sätt att ta tillvara på sin goda färska rabarber. Har du dessutom provat klassikerna saft eller paj så hittar du ett recept på något annorlunda här.

Wok med rabarber

Sås:

400 g rabarber, strimlad

0,5 dl råsocker

2 msk soja

3 vitlöksklyftor, hackade

3 cm ingefära, finhackad

1 tsk hela korianderfrön

1 tsk kanel

svartpeppar

0,5 dl vatten

Wok:

olja

200 g bacon

300 g nudlar av valfri sort

1 röd chili

1 gul paprika

1 liten purjolök

50 g rucola

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och sjud tills den tjocknat. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Knaperstek baconet. Tillsätt nudlar, chili, paprika och purjolök och woka hastigt. Slå över såsen och lägg upp på tallrikar. Strö över rucola.