Någon av de här tre kommer att bli Årets Lily!

De lyckades bäst och har nått finalen i Lily Bollinger Awards. Någon av de här tre tjejerna kommer att koras till Sveriges bästa sommelier 2017.

Nu är semifinalen till årets Lily Bollinger Award klar. Finalisterna är Tina Johansson från Vinkällan Dryckesutbildningar, Erika Eriksson, SK Mat & Människor och Hanna Eriksson från Köksbaren. De tre kvinnliga sommeliererna kommer i finalen den 25 september att göra upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”.

Tina Johansson
Tina Johansson

– Vi är stolta över att Årets Lily Bollinger samlar kvinnliga sommeliertalanger från hela Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder. Det är glädjande att se vilken hög nivå årets tävlande hade. Våra duktiga finalister utmärkte sig lite extra och finalen kommer att bli mycket spännande att följa, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award.

erika-eriksson-1
Erika Eriksson

Uttagningstävlingen hölls på Arvid Nordquists huvudkontor i Stockholm och innehöll tre delmoment. Tävlingsmomenten bestod av ett teoriavsnitt, en blindprovning med ett antal viner samt ett praktiskt moment.

Hanna Eriksson
Hanna Eriksson

Den 25 september går finalen av stapeln och förutom den ärofyllda titeln Årets Lily Bollinger får vinnaren en resa till det anrika champagnehuset Bollinger, en kaffeutbildning samt en Kronan-cykel. Cykeln symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

Tävlingen uppmärksammar Sveriges kunniga kvinnliga sommelierer som likt Lily Bollinger verkar på en mansdominerad arena.