Mustig, klassisk eller krämig – 10 enkla grytor för alla smaker

Låter det krångligt och komplicerat att laga gryta? Inte alls! En god gryta reder sig själv – här är våra favoriter.

Annonsen laddas.

Förutom att det är vansinnigt gott med en riktigt krämig gryta, så är det perfekt bjudmat. Det blir rejält med mat för alla smaker, och skulle det mot förmodan bli några rester över passar det perfekt att ta med sig i lunchlådan. En gryta är lika god dagen efter (och till och med ett par dagar efter) själva tillagningen. Det går också bra att frysa in överbliven gryta.

”En bra karl reder sig själv”, heter det ju och detsamma kan man egentligen säga om grytor. Efter att den hamnat på spisen står den och puttrar till de ljuvliga dofterna tränger igenom köket och ut i huset. Då är den färdig att serveras och njuta av. Får ni gäster? Bjud på gryta, det räcker till många och är lika god till vardags som till fest.

Vi på Touch of Taste tycker att det ska vara gott och enkelt att laga den perfekta grytan. Vi ger dig därför våra 10 favoriter, de bästa recepten på alltifrån vår klassiska Boeuf bourgignon till krämiga kycklinggrytor med senapssmak. Varsågod!