Mortel ska få kycklingen att dansa

Erik Brännström har uppfunnit en ny produkt som grillar och ångkokar kycklingen samtidigt.

Annonsen laddas.

 Hur är den här produkten tänkt att fungera?
– Med hjälp av spjutet gör du en öppning under skinnet på kycklingen och späckar med valfri krydda. I bägaren häller du öl, vin eller annan vätska och trär kycklingen över bägaren.

Vad gör jag sen med kycklingen och bägaren?
– Du ställer den på grillen och lägger på locket.

Vad är vitsen med att krångla till det så här?
– Kycklingen blir grillad samtidigt som den ångkokas inifrån och ut. Det betyder att du får ett oerhört saftigt kött med en mycket speciellt smak.

Var har du fått den här idén ifrån?
– I USA där jag jobbade för tio år sen såg jag hur man trädde en kyckling över en öppnad ölburk innan man grillade kycklingen som vanligt Då tänkte jag att det här måste man kunna göra på ett mer hygieniskt sätt.

Dancing Chicken som tillverkas av Skeppshult ser nästan ut som en liten gjutjärnsmortel med en lång spetsig stöt.

”Den vilda kocken”

Namn: Erik Brännström.
Ålder: 33.
Gör: Kock, kokboksförfattare, matinspiratör med egna sajten vildakocken.se.
Aktuell: Med Dancing Chicken, en ny produkt för att grilla kyckling.