Min våffellängtan har vaknat

När jag skriver det här ligger snön fortfarande tung på marken, men
ljuset har äntligen återvänt och i de kala trädtopparna har vårfåglarna
börjat sjunga. Det är vid den här tiden min våffellängtan vaknar.
I min familj har just våfflor varit det vi samlas kring på helgeftermiddagarna när man längtar efter något som både är matigt och lite fikasött. Utmaningen är att ta hänsyn till allas viljor; jag gillar de tunga, matiga våfflorna med ägg, yngste sonen vill ha dem frasiga och lätta.

Och när vi är inne på sötsaker – jag säger bara: Viktor Westerlind!
Årets kock i fjol, ung, ödmjuk och så chockerande skicklig! Han stod
i vårt provkök häromdagen och lagade påskgodis. När jag passerade
förbi var det någon som stack ut en plåt och sa att jag måste smaka.
Det var marshmallows strösslade med passionsfruktsocker. Såg inte
för märkvärdiga ut. Men vilken smak! Fruktiga, syrliga och söta på
samma gång.

Annars är det förstås påsken som är matfokus just nu. För oss på
Allt om Mat är det en viktig händelse varje år. Buffé? Javisst, självklart.
Men hur förnyar vi? I år lagade vår medarbetare Elisabeth Johansson en påskmeny som blev festmat hemma hos formgivaren och stylisten Ann Charlotte Ridderstolpe. Det blev goda smaker och sköna vårfärger i både maten och på bordet.

Hitta recepten i nya numret!


Vi firar med att hjälpa

Det här året firar Allt om Mat 40-årsjubileum, vilket kommer att synas i tidningen på många sätt. Ett är vårt engagemang i FN-förbundets projekt Skolmat blir kunskap.
Det är ett engagemang som vi delar med bland annat Föreningen Årets kock, och både var och en för sig och tillsammans kommer vi att hitta på olika sätt att bidra till att barn i bland annat Etiopien och Kambodja får den skolmat som ofta är förutsättningen för att de över huvud taget ska kunna gå i skolan. Läs mer här om projektet och om hur du själv enkelt kan bidra!