Fläskkarré
med sallad och potatis
m En rejäl skiva fläskkarré per person
m Gör en marinad med tomatpure, socker, vinäger och soja. Riv ner vitlök, krydda med korianderfrö, kryddpeppar och torkad chili.
m Gör en sallad med rostade morötter, färsk lök, ruccola och vänd ner några grillade sparrisar.
m Gör ett foliepaket med överblivna färskpotatisar från lunchen. Lägg till rädisor, lök och citronsalt. Lägg på grillen under 5–7 minuter.
GRILLADE GRÖNSAKER
1 liten aubergine, skivad
salt och svartpeppar
1 liten zucchini, skivad
2 röda paprikor, delade och urkärnade
1 rödlök, skivad
4 plommontomater, delade
olja till pensling
1 sats vitlöksvinägrett
1 kruka bladpersilja, hackad
Gör så här: Lägg ut aubergineskivorna och strö på lite salt för att dra ur vätska. Låt stå i cirka 20 minuter. Torka bort saltet. Pensla samtliga grönsaker med olja och grilla på hög värme. Lägg grönsakerna i en skål eller på ett serveringsfat, häll över vinägrett och persilja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
VITLÖKSVINÄGRETT
1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
4 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar