Makalöst asiatiskt och lättlagat för många. Marinerad sesamlax, mangosalsa, yoghurtmajonnäs och ris smaksatt med kokos och lime – en explosion av smaker omöjliga att motstå.

Marinerad sesamlax

Marinerad sesamlax

Foto: Ulrika Pousette

Favoritmarinad med ­sesamsmak till lax – supergod även till kyckling! Klicka här för recept. 

 

Syrlig mangodressing

Syrlig mangodressing

Foto: Ulrika Pousette

Se till att hitta riktigt mogna mangofrukter; de är saftigare och smakar mycket mer. Bäst är den pakistanska mangon, vars säsong startar i maj. Klicka här för recept.

 

Chilihet yoghurt­majonnäs

Chilihet yoghurtmajonnäs

Foto: Ulrika Pousette


Ett perfekt tillbehör till laxen – svalt, hett och krämigt! Klicka här för recept. 

 

Kokos- och limeris

Kokos- och limeris

Foto: Ulrika Pousette

Hittar du inte färska limeblad kan du ta 2 citrongräs, banka på dem och låta dem koka med riset. Klicka här för recept. 

 

Grön sallad med färska örter och nötter

Grön sallad med färska örter och nötter

Foto: Ulrika Pousette

Massor av grönt med krispiga ­nötter och asiatiska örter är fräscht till laxen och riset. Klicka här för recept. 

 

Att dricka till

  • Wisby Weisse (1459) Sverige, 27:00 (50 cl) Veteöl med friskt fruktig smak med inslag av aprikoser och citrus. Lätt kryddiga toner och mild beska.
  • Alkoholfritt: Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei (1922) 0,4 %, Tyskland, 12:90 (50 cl) Alkoholfritt veteöl med fin fräschör, drag av citrus och honung och liten krydda.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj

NUVARANDE Marinerad sesamlax, mangosalsa & yoghurtmajonäs
NÄSTA Bäst i test: Här är den godaste majonäsen