Margarita med äppelmust och kanel

Margarita är gott, särskilt när solen skiner. Här är en fräsch och äpplig variant med kanel, råsocker och äppelmust.

Ta några goda svenska äpplen och få användning för den där dammiga gamla råsaftscentrifugen du fick för några jular sedan. Har du ingen eller har glömt bort var du ställt den går det lika bra att köpa färsk äppelmust i affären.

Pimpa barskåpet med en god flaska Tequila och bjud dina vänner på en äpplig, kryddig och festlig Margarita ikväll!

Ingredienser till en drink:

3 cl Grand Marnier

3 cl Tequila

1 dl färsk äppelmust

ev. en liten skvätt färsk apelsinjuice

Kanel, råsocker, strösocker

Kanelstång, apelsinskal och äppelskiva (till garnering)

Gör så här:

1. Lägg upp några skedar råsocker, strösocker och kanel på ett fat. Blöt kanten på glaset med en apelsinskiva och tryck försiktigt glaset mot sockermixen.

2. Fyll en shaker med is. Häll i apelsinjuice, äppelmust, Grand Mariner och Tequila. Skaka och häll upp. Alternativt fyll glaset med is, häll på och rör runt.

3. Garnera med apelsinskal, kanelstång och eventuellt en äppelskiva.