Malin Turunen, redaktör på Allt om Mat, gillar krogbesök, koriander och köttfärssås. Dessutom vet hon hur kungen vill ha sin gubbröra. Nu börjar Malin blogga!

Vem är du?

– Norrbottning i exil som älskar Stockholm och alla krogar, men också njuter av köttfärssåsmiddag hemma.

Vad kommer du att blogga om?

– Krogbesök, vad som händer här i Allt om Mat:s provkök, mat- och dryckesnyheter och annat.

Paradrätt?

– Oj svårt! Kanske en röding med blomkålspuré och stekt svamp med dill och rödlök. Det är Tom Sjöstedts recept som jag har gjort till mitt…

Favoritkrog i Sverige?

– Jag kan inte välja en! Barbro, Pelikan, Noodle House, Arirang och Seikoen.

Favoritkrog i världen?

– Momofuku Ssäm Bar i New York, avspänt och supergott!

Ett matminne som ligger dig varmt om hjärtat?

– När Werner Wögeli lärde mig att göra stekt gubbröra, som Kungen vill ha den.

Bästa drink?

– Side Car och Manhattan

Bästa råvaran?

– Ägg.

Favoritkrydda?

– Färsk koriander

Vad gör du en helgmorgon?

– Äter en stor stekt frukost med kaffe och apelsinjuice till, i långsam takt. Sedan pustar jag ut med korsord på soffan och lyssnar på Melodikrysset.

Okänd talang?

– Hyfsat bra på att teckna och har illustrerat i tidningar. Spelar klassiskt på piano men spelar ännu hellre trummor i Rock band.

Läs Malins blogg

Läs Malin Turunens blogg – Malins mix

NUVARANDE Malin Turunen bloggar
NÄSTA Laga kyckling och kycklingfilé