Malin Turunen bloggar

Malin Turunen, redaktör på Allt om Mat, gillar krogbesök, koriander och köttfärssås. Dessutom vet hon hur kungen vill ha sin gubbröra. Nu börjar Malin blogga!

Annonsen laddas.

Vem är du?

– Norrbottning i exil som älskar Stockholm och alla krogar, men också njuter av köttfärssåsmiddag hemma.

Vad kommer du att blogga om?

– Krogbesök, vad som händer här i Allt om Mat:s provkök, mat- och dryckesnyheter och annat.

Paradrätt?

– Oj svårt! Kanske en röding med blomkålspuré och stekt svamp med dill och rödlök. Det är Tom Sjöstedts recept som jag har gjort till mitt…

Favoritkrog i Sverige?

– Jag kan inte välja en! Barbro, Pelikan, Noodle House, Arirang och Seikoen.

Favoritkrog i världen?

– Momofuku Ssäm Bar i New York, avspänt och supergott!

Ett matminne som ligger dig varmt om hjärtat?

– När Werner Wögeli lärde mig att göra stekt gubbröra, som Kungen vill ha den.

Bästa drink?

– Side Car och Manhattan

Bästa råvaran?

– Ägg.

Favoritkrydda?

– Färsk koriander

Vad gör du en helgmorgon?

– Äter en stor stekt frukost med kaffe och apelsinjuice till, i långsam takt. Sedan pustar jag ut med korsord på soffan och lyssnar på Melodikrysset.

Okänd talang?

– Hyfsat bra på att teckna och har illustrerat i tidningar. Spelar klassiskt på piano men spelar ännu hellre trummor i Rock band.


Läs Malins blogg

Läs Malin Turunens blogg – Malins mix