Exklusivt för Allt om Mat har hovtraktören Stefano Catenacci skapat en bröllopsmeny med kunglig glans. Den tar lite tid att laga – men det är det värt!

bröllopsmeny
Torskfilé med blomkålsvariation, sötsur dillsås, forellrom och gräslöksolja

lyxig bröllopsmeny
Såsen är både överraskande söt och syrlig på en gång för att balansera de andra råvarorna. Recept hittar du här.

 

Smörstekt hummerstjärt med balsamglaserad svartrot och vinägrett på rommen

lyxig bröllopsmeny
Hummerns och svartrötternas sötma möter fin syra, sälta och krisp i spännande tillbehör. Recept hittar du här. 

 

Renkalvytterfilé med rödkålscrème, stekt svamp och svartvinbärssky

bröllopsmeny
Det smakrika viltköttet får sällskap av krämig kål och vinbär. Recept hittar du här.

 

Bakad chokladmousse med rödbetsglass och rödbetsskum

dessert bröllop
En fantastisk dessert med många smaker och texturer. Vi har förenklat något för att den ska gå att göra hemma. Recept hittar du här. 

 

Bröllopsmeny – att dricka till

Till smörstekt hummerstjärt:

Diebolt-Vallois Prestige Brut (7723) Frankrike, 369 kr. Elegant champagne med finstämda stråk av bröd, frisk frukt, grape och nötter. Aptitretande, distinkt fruktsyra.

Till torsk:

Künstler Stielweg Riesling Alte Reben 2013 (99219) Tyskland, 174 kr. Vitt vin med ren, druvig stram smak med drag av krispiga äpplen, persikor, citrus. Fin längd.

Till renkalv:

Castello di Fonterutoli 2010 (32130) Italien, 299 kr. Smakrikt och nyanserat rött vin med toner av körsbär och vildhallon och ett läckert rostat inslag.

Till desserten:

Domaine Pouderoux 2012 (7806) Frankrike, 101 kr (50 cl). Starkvin med toner av katrinplommon, kryddor, nötter och örter i ganska söt stil.

Alkoholfritt till hummer och torsk:

Maglehem n:o 4 (1919) 0 %, Sverige, 48 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust i frisk stil.  Ganska torr med toner av krispiga äpplen och citrus.

Alkoholfritt till renkalv:

Blue Ganjal (1975) 0,0%, Sverige, 69 kr (37,5 cl). Blåbärsmust i tät, syrlig smakrik stil. Tydliga toner av blåbär och färska örter.

Förbered i god tid!

Att göra 3 dagar före

  • rödbetsglass
  • chokladsmulor
  • rödbetspulver

1 dag före

  • chokladkräm
  • bakad chokladmousse
  • rödbetschips
  • gräslöksolja
  • rödkålspuré
  • sötsur dillsås
  • svartvinbärssky

5 timmar före

  • pickla blomkål
  • blomkålspuré
  • hyvla blomkål
  • friterad rödbeta
  • rödbetsskum

Av: Stefano catenacci
Foto: Joel Wåreus

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj

NUVARANDE Lyxig bröllopsmeny av stjärnkocken Stefano Catenacci
NÄSTA Marinerad sesamlax, mangosalsa & yoghurtmajonäs