Lisa Lemkes goda pizzor

Att göra egen pizza är något av det enklaste och godaste som finns. Här kommer fem spännande varianter som du snabbt svänger ihop.

Annonsen laddas.

Lökpizza med salvia och parmaskinka

Frutti di mare

Päronpizza med pecorino och chorizo

Pestopizza med svamp, ricotta och kronärtskocka

 Texmexpizza med kyckling, avokado & koriander

Här är grundrecepten

Pizzadeg

Tomatsås

5 tips för pizzabaket

1 Tunn. Kavla ut degen så tunt som möjligt. Börja med att blöta händerna med olivolja och först trycka ut pizzan för hand.

2 Plåt. Kavla ut pizzan på ett bakplåtspapper så kan du bara dra över det på plåten när pizzan är färdigkavlad.

3 Ugn. Har du en ugn med undervärme är det ett bra alternativ. Vill du lyxa till det kan du investera i en sten som du lägger i ugnen och gräddar pizzan på.

4 Sås. Tomatsås är inget måste på pizzan då den kan ta över de andra smakerna.

5 Ost.Välj ost med omsorg! Det är gott med grovriven parmesan eller Grana Padano som fungerar minst lika bra och kostar lite mindre. 1Tunn. Kavla ut degen så tunt som möjligt. Börja med att blöta händerna med olivolja och först trycka ut pizzan för hand.