Linnéa Seidel: ”Det är en tacksam hobby”

Blogg: linneasskafferi.blogg.se

Du är 23 år. Finns det några fördelar med att vara en ung matbloggare?
– Jag vill skapa mat, desserter och fika utan konstgjorda ingredienser. Sånt som inte är tillkrånglat. Den inställningen tror jag kan tilltala unga människor.
Varför gillar du matlagning?
– Jag har alltid varit väldigt kreativ. Gjort eget papper, målat krukor, alltid pysslat med något. Till slut fastnade jag för matlagning. Det är en tacksam hobby eftersom man kan dela med sig av den.
Blir det dyrt med alla ingredienser?
– Jo visst, men äta ska ju alla göra. Och efterrätter och annat med det lilla extra passar jag på att laga då vänner kommer på besök eller då jag ska gå bort och ändå behöver ta med mig en present.
När startade du bloggen?
– För tre och ett halvt år sedan, så jag är veteran i bloggvärlden.

Linnéas höstiga äppelkaka D cirka 15 bitar
150 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
3 medelstora äpplen
25 g smör
1/2 dl ljus sirap
2 msk kanel

Gör så här:
1) Smält smöret och blanda i sirap och socker. Låt detta svalna något och rör sedan ned äggen, ett i taget.
2) Blanda bakpulver, mjöl och kanel och vänd ner det i äggsmeten. Rör smeten klumpfri.
3) Klä en liten ugnsfast form, cirka 20 x 30 cm, med  bakplåtspapper och ha i smeten.
4) Skär äpplena i skivor, smält smöret i en stekpanna, ha i sirap, kanel och äppelskivorna. Låt dem bli genomvarma och lite mjuka, fördela dem jämnt i formen med smet, häll över smöret och sirapen som är kvar i stekpannan.
5) Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter. Kakan kan gärna få vara lite kladdig i mitten.
6) Servera vaniljvisp eller vaniljglass till.

23 år gammal

Namn: Linnéa Seidel.
Ålder: 23.
Bor: Sala.
Familj: Sambon Sebastian, en hund, två katter.
Yrke: Matskribent och kokboksförfattare.
Favoritmatblogg: thegoodmoodfoodblog.com.