Lev lite grönare – 4 rätter som är lika goda utan kött

Tycker du det är svårt att laga vegetarisk mat? Här är några tips på rätter där du enkelt byter ut kött mot grönt.

Annonsen laddas.

Att laga och äta vegetariskt är bra ur många aspekter, dessutom är det gott, mättande och nyttigt. Intresset för vegetarisk mat är stort och många vill gärna laga köttfri mat men saknar idéer och rutiner för att laga vegetariska middagar i vardagen. Vårt tips till att börja med är att en dag i veckan byta ut köttet mot grönsaker och vegetariskt protein. För att förenkla det hela har vi valt ut några recept som är enkla att laga lite grönare. Varsågod att prova själv!

Du hittar samtliga recept i sin helhet nedan.

Kyckling och nudelwok green curry – byt ut mängden kyckling mot motsvarande mängd spenat, grön paprika, tofu och squash.

Satay spett med nudlar – byt ut kycklingen mot tofu, svamp och squash och sätt på spetten istället.

Frasig Thai rulle – byt ut fläskfärs och räkor mot cirka 500 g vegetarisk färs. Tillsätt eventuellt lite vatten och 1 tsk olja om fyllningen känns torr.

Phad Thai – prova att byta ut kycklingfilén mot qournfilé, behåll samma mängd.