Lättlagad kalvschnitzel med mycket festkänsla

I ljuvliga januari bjuder vi på en lättlagad och relativt snabb festmeny. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Lyxiga laxkorgar

Att dricka till:
Neetlingshof Sauvignon Blanc 2008 (28006) Sydafrika, 84 kronor.
Friskt, aromatiskt vin med nässlor, lime och fläder i smaken. Lättsamt
och elegant.

Varmrätt

Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök

Att dricka till:
Val delle Rose Morellino di Scansano 2007 (2347) Italien, 75 kronor.
Uttrycksfullt rödvin med körsbärsfräschör, lätt krydda och fin friskhet.

Dessert

Chokladglass med karamelldoppad frukt

Att dricka till:
Muscadel Red (8308) Sydafrika, 88 kronor.
Sött starkvin med inslag av russin, citrus och choklad. Läcker avslutning tillsammans med glassen.

NUVARANDE Lättlagad kalvschnitzel med mycket festkänsla
NÄSTA Lammstek blir festens favorit