Lär dig mer om mat

I samband med mässan Det goda köket 12–14 november erbjuder Allt om Mat sina läsare ett exklusivt samarbete med Restaurangakademien.

Annonsen laddas.

KNIVTEKNIK

  • Fredag 12 november kl 12.30–16.00

Den här kursen kommer att vässa din knivteknik och ge dig bättre självförtroende i köket samtidigt som din matlagning når en jämnare och högre kvalitet. Vi börjar med ergonomi och olika grepp. Vi går sedan vidare med att hacka, skära och tärna. Sedan fortsätter vi med styckning av hel kyckling och att filea kött och fi sk. Under kursen ges
en introduktion till olika typer av knivar, hur man skärper och bryner och tar hand om knivarna. Det kommer även finnas möjlighet
att köpa knivar på plats.

  • KURSLEDARE: Markus Löfgren, Restaurangakademiens köksmästare
  • Markus började sin kockbana som lärling på Restaurangakademien under ett år. Därefter jobbade han bland annat i New York på Christer’s innan han kom tillbaka till Restaurangakademien. Markus är en av våra mest flitigt anlitade kockar för kvällskurser, med stor erfarenhet av att skapa en pedagogisk kurs. Markus får varje år nya lärlingar att ta hand om, så han har stor erfarenhet av att förmedla sin kompetens.

 

MÖT ÅRETS KOCK 2010 GUSTAV TRÄGÅRDH

  • Lördag 13 november kl 9.30–13.00

– Genuint, enkelt och gott. Och dessutom prisvärt, om man vet hur man ska hantera de mindre ädla fiskarna. Så beskriver Gustav
Trägårdh sina favoritråvaror i köket – fisk och skaldjur.
Oavsett om Gustav lagar mat på hemmaarenan restaurang Basement i Göteborg eller tillsammans med familjen är det grönmärkta och prisvärda skaldjur och fisk som gäller. Det blir ostronskola med svenska och franska ostron och dessutom vildostron. Gustav berättar om olika ursprung, vi provar olika tillbehör och tillagningssätt.

  • KURSLEDARE: Årets kock 2010 Gustav Trägårdh.
  • Gustavs mat på Basement är innovativ, folklig och genuin med glimten i ögat. Oavsett om det är i finalen till Årets Kock, hemma med familjen eller som köksmästare på Basement är det viktigt att det känns kul, menar han.

 

 

MAT & DRYCK I KOMBINATION

  • Söndag 14 november kl 9.30–13.00

Vill du kunna välja maten efter vinet i stället för tvärtom? Med rätt tillbehör och smaker kan man få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorrt vin upplevas torrt. Det finns viner för olika smaker, och på den här kursen får vi veta hur grundsmakerna från salt till umami påverkar vinet. Du kommer att lära dig alla grunder, såväl teoretiska
som praktiska samt hur man kombinerar vin och mat utifrån olika smaker och tillbehör. En verklig aha-upplevelse!

  • KURSLEDARE: Magnus Svensson, ledare för sommelierutbildningen på Restaurangakademien.
  • Tidigare vice ordförande i Sommelierföreningen och har suttit många år på Mix Megapol och delat med sig av sina tips om mat och dryck och bland annat skrivit boken ”Shiraz”.

Boka kursen här

  • Alla kurserna kostar 870 kronor, inklusive entré till Det goda köket (ord pris 1 148 kr + mässentré 140 kr).
  • I priset ingår alla råvaror, gemensam måltid och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut mesta möjliga av kursen.
  • Boka din kurs på:  restaurangakademien.se
    /alltommat
  • Erbjudandet gäller fram till 29 oktober eller så långt platserna räcker. Kurserna hålls i Restaurangakademiens lokaler i den framväxande Matstaden i Slakthusområdet, inte långt från Stockholmsmässan i Älvsjö. Inga speciella förkunskaper krävs.
  • Max 24 deltagare per kurs.
  • Mer info får du på restaurangakademien.se eller tel 08-788 03 60.

Boka kursen här

    •    Alla kurserna kostar 870 kronor, inklusive entré till Det goda köket (ord pris 1 148 kr + mässentré 140 kr).
    •    I priset ingår alla råvaror, gemensam måltid och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut mesta möjliga av kursen.
    •    Boka din kurs på:  restaurangakademien.se
/alltommat
    •    Erbjudandet gäller fram till 29 oktober eller så långt platserna räcker. Kurserna hålls i Restaurangakademiens lokaler i den framväxande Matstaden i Slakthusområdet, inte långt från Stockholmsmässan i Älvsjö. Inga speciella förkunskaper krävs.
    •    Max 24 deltagare per kurs.
    •    Mer info får du på restaurangakademien.se eller tel 08-788 03 60.