Så gör du egen inlagd sill till påsk

Recept på egen inlagd sill till påsk. Vad är en påskbuffé utan inlagd sill? Här hittar du recept på både klassiska sillrecept och de med lite mer sting i.

Annonsen laddas.

Egen inlagd sill till påsk

 

Inlagd sill måste finnas med på ett klassiskt påskbord. Inlagd sill, matjessill och senapssill är några goda klassiker. Inläggning av sillen är inte svår och här hjälper vi dig med flera goda recept.

Det är inte svårt att göra egen inlagd sill. Tänk på 1-2-3-regeln när du gör grundreceptet:

1 dl ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten. Smaksätt med rödlök, kryddnejlika och lagerblad för en klassisk sillinläggning. Glöm inte att låta sillen ligga i lagen i kylen under 2-3 dagar.

Lägg gärna till några nya spännande inläggningar i år på påskbordet, som mangosill och wasabisill. Här nedan hittar du recepten.

 

Här hittar du ännu fler goda recept på sill till påsk!